Mint ahogyan arról március közepén mi is beszámoltunk, Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a teátrum ügyvezetője megalapították a Színházi Szolidaritási Alapot, amely a napokban a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyzésre is került, így április 10-én megkezdődhettek a kifizetések.

Az Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket, melyet kétszer 80.000 forint részletben folyósít, két hónap alatt. A most rendelkezésre álló forrásaiból – ami húszmillió forint – egyelőre 118 olyan művészt tud támogatni, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, és az elmaradó előadások miatt minden várt bevételüktől elesnek.

Az Alapítvány folytatja a munkát, igyekszik további forrásokat felkutatni, hogy a beérkező kérelmeket el tudják látni, ezért a hozzájárulásokat továbbra is várják az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra.

A Színházi Szolidaritási Alapot magánemberként Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a Thália Színház ügyvezetője alapította, a beérkező kérelmeket hétfős kuratórium vizsgálja.

Kiemelt kép: Schell Judit (Fotó: Zsigmond László)