Véget ért a Szegedi Szabadtéri Játékok 2023-as szezonja, amelynek 29 estéjén 17 különböző programon közel 63.000 néző vett részt, a színházi fesztivál a két játszóhely összesített eredményei alapján rekordbevétellel zárult.

A Dóm téren került sor a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertjére, a rá következő négy nagyszínpadi produkcióból három – a Holdvilágos éjszakán című operett-opera gála, a Chicago és az Ezeregy éjszaka musicalek – a Szabadtéri Játékok önálló létrehozásában valósult meg. A saját produkciók mellett a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-jét tekinthették meg a nézők. A nagyszínpadi előadások sorát egy új kortárs magyar dráma, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musical-ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka zárta. A hat este alatt mintegy 24.000 néző, kicsik és nagyok egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadták a szórakoztató és szívhez szóló musicalt, amelyet Bujdosó Nóra látványával, Madarász „Madár” János visual- és világítástervével, Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán láthattak az érdeklődők. A látványos előadása az óriási érdeklődésre való tekintettel jövőre is visszatér hazánk legnagyobb színpadára.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon hét zenés est – Zorán, Demjén Ferenc, Debreczeni Ferenc „Ciki” és az Omega Kamarazenekar, valamint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Oszvald Marika és a 100-Tagú Cigányzenekar, Palya Bea, a Kispál és a Lovasi és a világhírű Al Di Meola – garantált egyedülálló koncertélményeket a zenekedvelőknek, hétből öt estén teljes teltházzal. A kisszínpadi produkciók sorában a Játékszín, a Veres1Színház, a Coopera és a Duna Művészegyüttes is jelen volt egy-egy vendégelőadással. A műfaji sokszínűség jegyében musical (Menopauza), prózai bohózat (Pletykafészek), zenés vígjáték (Egy csók és más semmi), néptáncszínházi előadás (Héttorony) és opera (A kékszakállú herceg vára) is színre került a Szabadtéri Játékokon.

Kiemelt kép: Jelenetkép az Ezeregy éjszaka musicalből (Fotó: Tari Róbert)