Öt helyszín, közel 130 produkció, 80 családi- és gyerekprogram, 50 felnőtteknek szóló koncert és színházi előadás, köztük három ősbemutató. Ezek a 2020-as Kultkikötő nyári évadjának legfontosabb számai.

A Kultkikötő programjai ezen a nyáron összesen öt Balaton-környéki helyszín – Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves és Badacsony – színpadjain valósultak meg. A július-augusztus hónapban szervezett produkciók keretében olyan ismert és elismert művészek léptek színpadra, mint a Budapest Bár, A Grund – Vígszínházi Fiúzenekar, Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós, Mácsai Pál, Kern András, Hernádi Judit, Járai Márk, Beck Zoltán, Kollár- Klemencz László vagy Bereczki Zoltán. A 15. születésnapját ünneplő összművészeti fesztiválon idén nyáron olyan sikerdarabokat láthatott a közönség, mint a Valódi Hamisítvány, a Határátlépések, az Indul a bakterház, vagy a Táncórák című előadás.

„A jó sorsnak hála, végig tudtunk csinálni ezt az évadot, de ez a körülöttünk felépült közösség támogatása, az önkormányzatok példaértékű hozzáállása, valamint a közvetlen kollégáim másfél évtizedes tapasztalata és kitartása nélkül nem ment volna” – mondta Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója, aki szerint a karantént követő időszakban a szabadtéri színházaknak kiemelt szerepük volt abban, hogy visszaállítsák az emberek bizalmát a kultúrában.

Kiemelt kép: Szabadtéri előadás a Kultkikötőn (Fotó: Kultkikötő)