Összességében több mint 40 programot, előadást készített és adott a közönségnek a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2020-as évadban – úgy, hogy közben fokozott figyelmet fordított a hatályos egészségügyi és biztonsági előírások betartására, vendégei biztonságérzetének erősítése és így felszabadult élményszerzése érdekében.

A pandémia által újrarendezett repertoárral sikeres évadot zárt a Margitszigeti Színház. Előadásokat kellett áthelyezni, elhalasztani, és volt, ami elmaradt, de jöttek új produkciók, sőt bemutató is. A járvány, a szabályozások változása, a közönség művészetéhsége és a biztonságosabb szabad tér – a nyár folyamán – lehetőséget adott, hogy a félházból, teltházak vagy dupla előadások szülessenek.

A világhíres művészeket felsorakoztató nyitó Köszönet gála és A sevillai borbély vígopera Rost Andrea, Piotr Beczala, Annalisa Stroppa, Giorgio Caudoro fellépésével kényeztette a közönséget. Teltházas friss Bánk bán operabemutatóval – Vidnyánszky Attila rendezésében, a Cooperával közösen – emlékezett a színház az államalapítás ünnepén. Ezután a könnyedebb műfaj kapott teret, nagysikerű koncertek következtek: Demjén, Geszti, Fenyő és a Budapest Bár adtak üdítő élményt a közönségnek. Idén, rendhagyóan az indiánnyárba nyúlva, a magyar történelmet is karcoló musical, az Elisabeth jött el két pazar szereposztású előadással Győrből, hogy méltóképpen zárhassa a nyarat.

„A közönségnek szerzett öröm mellett a munka, a feladat elvégzésével és annak honorálásával egy másik fontos dolog történt meg ezen a nyáron itt a Margitszigeti Színházban. Megmaradnak a munkahelyek és a feladatokkal, az egzisztenciák is, melyek egyének és családok biztonságát adják. Kötelességemnek és feladatomnak tekintem, hogy megtaláljam a (biztonságos) módját és az útját a művészet és az ember nélkülözhetetlen találkozásának, melynek a jövőben is helye van.” – értékelte az évadot Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház régi-új ügyvezetője.

Molnár Levente és Fischl Mónika a Bánk bán próbáján (Fotó: Zsigmond László)

Kiemelt kép: Bán Teodóra a Margitsziget Szabadtéri Színház megnyitó ünnepségén (Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színház)