Sokszínű, nehézségekkel teli, ám mégiscsak sikerekben gazdag évadot zárt a Városmajori Szabadtéri Színpad. A nyarat a Karinthy Színház A piszkosak című vendégjátékával, illetve Jiří Menzel, cseh filmrendező Sörgyári capriccio című film vetítésével búcsúztatták.

A 2020-as pandémia sújtotta évadban két hónap leforgása alatt közel 50 rendezvényen vehettek részt az érdeklődők, melyek között nemcsak színházi előadások, hanem különféle koncertek és filmvetítések is színesítették a kínálatot. A színházi repertoárban szerepelt számtalan klasszikus bohózat, vígjáték, groteszk és tragigroteszk, valamint megannyi zenés előadás is. Olyan társulatok vendégszerepeltek a Városmajor színpadán, mint az Orlai Produkciós Iroda, a Vidám Színpad, a Rózsavölgyi Szalon, a Játékszín, a Soharóza, a TRIP és a Karinthy Színház. Az idei évad saját premierdarabja szintén a TRIP-pel közös együttműködésben készült: A tizennégykarátos autó című koncertszínházi produkcióban a Budapest Bár is közreműködött, az előadás pedig az idei budapesti nyár egyik szenzációja lett. A vidéki teátrumok legjobb idén bemutatott előadásainak seregszemléje, a Városmajori Színházi Szemle ebben az évadban sajnos el kellett, hogy maradjon hagyományos formájában. Ennek ellenére és a közönség nagy örömére egy-egy estén a tatabányai Jászai Mari Színház A kutya különös esete az éjszakában című előadása, a Miskolci Nemzeti Színház A velencei kalmárja és a Váratlan vendég a Győri Nemzeti Színház előadásában végül a budapesti nézőket is szórakoztathatta a Városmajorban.

A koncertkínálatban pedig olyan nevekkel találkozhattak az érdeklődők, mint Kamarás Iván, Bereczki Zoltán, Boggie, Tompos Kátya, Kárász Eszter, Dés László és Szinetár Dóra. Az évad kiemelt produkciója az Összefogás Gála volt augusztus 16-án, amely nagyon komoly szakmai együttműködéssel készült, melyhez a színészek és az előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és más dolgozók is segítségüket nyújtották.

Minden nehéz ellenére sokszínű és programokban gazdag nyári színház- és koncertélményekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Városmajori Szabadtéri Színpadra, és reméljük a 2021-es évad ennyire vagy, ha lehetséges, még ennél is sokkal jobb lesz.

Kiemelt kép: Pillanatképek a nyár előadásaiból és koncertjeiből (Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad)