November 10-én és 11-én első alkalommal szervezi meg Showcase fesztiválját a Magyar Zene Háza, amelynek középpontjában a zeneközvetítés újdonságai állnak majd.

A Magyar Zene Háza küldetésének tekinti ismeretterjesztő és élménypedagógiai programok létrehozását és bemutatását, így az intézmény pedagógiai módszerének szlogenjéhez (Játsszunk zenét!) szorosan kapcsolódva négy kategóriában hirdettek felhívást, amelyre több mint száz programterv érkezett az egész országból. Ezeket két fordulóban bírálta el a hazai kulturális szektor meghatározó szakembereiből álló zsűri, majd a legjobbnak bizonyuló projekttervek megvalósulását a Magyar Zene Háza mentorprogram keretében is támogatta, és november 10-én és 11-én a showcase keretében be is mutatják. Emellett konferenciát is tartanak a zeneközvetítés lehetséges új útjairól külföldi és hazai szakemberek részvételével.

A nyitónapon az érdeklődök megismerkedhetnek a Magyar Zene Háza zenepedagógiai csapatával az előadóteremben, majd ezt követően Tóth Árpád a Hangadó keretében Káosz a zenében címmel beszél, este Alpár Balázs zeneszerző és sound dizájner interaktív zenei foglalkozásán a filmes zenei és hang-élmények tudatosabb befogadásáról lesz szó. Délután a koncertteremben a Percussion Project pécsi ütőhangszeres csapat mutatja be családi koncert kategóriába nevezett programtervét majd Palágyi Ildikó és zenekara játszik. Szintén november 10-én rendeznek a könyvtárban kerekasztal-beszélgetést Brüsszelből, Bécsből és Prágából érkező előadókkal.

Másnap a koncertteremben délelőtt a PerpiJazz invitálja zenei időutazásra a közönséget, az előadóteremben pedig ezzel párhuzamosan az Öröm-Hang-Ár Zenei Alkotóműhely tart interaktív, komplex zenei foglalkozást óvodásoknak a művészetterápia eszközeivel Ecc, pecc ki lehetsz? címmel, illetve a könyvtárban Sőnfeld Mátyás tart gyerekeknek szóló workshopot XiloFun címmel, amelyben ötvözi a népdalok világát a modern társasjátékok technikájával. A koncertteremben délután a Metrum Ensemble lép fel, ezt követően JaMese és zenekara játszik, őket Mozes & Kaltenecker követi Jazz meets Pop! című produkciójával, majd este Lovászi Edina és zenekara lép színpadra. Az előadóteremben délután az Aviso Quartet és Janca Ákos zenél, a könyvtárban pedig Bincze Beáta professzionális beszéd coach, mentor és tréner ad elő arról, mitől lesz hatásos, érdekes, emlékezetes egy előadás.

Kiemelt kép: Magyar Zene Háza (Fotó: Palkó György)