Shaun Tan Érkezés (The Arrival) című képregényének bemutatója szeptember 30-án a Fészek Művészklub, a Magyar Képregény Szövetség és a POKET zsebkönyvek közös rendezésében kerül a közönség elé.

Az 1973-as születésű, maláj származású ausztrál Shaun Tan író, képregény rajzoló és filmkészítő, jelentősebb művei közé tartozik A vörös fa (The Red Tree), Az elveszett dolog (The Lost Thing) és az Érkezés (The Arrival).  Az Érkezés című képeskönyvének ugyancsak aktuális és húsbavágó témát választott: az emigrációt, vagyis a menekülést egy fenyegetett országból. A történet lapjain egy férj és apa sorsa elevenedik meg, aki hátrahagyva feleségét és gyermekét elindul az óceánon túlra egy jobb élet reményében. Egy másik kontinensen várja a város, ahol a hétköznapi élet legalapvetőbb részletei is furcsák, zavarba ejtőek. Különleges épületek, egzotikus lények veszik körül, nyelvi nehézségekkel szembesül, meg kell küzdenie a szokatlan körülményekkel. Végig kísérjük a főhőst azon az úton, melyen keresztül felépíti új életét, ahogyan szállást, munkát és új barátokat, végül otthont talál magának.

Shaun Tan szavak nélkül, képekben meséli el a hontalanság, a nyelvi akadályok és a honvágy szorongató érzését, mindezt zseniális képi metaforákkal. Különleges, mással össze nem téveszthető rajzolt világa egy alternatív történelmi fantasyt varázsol a szemünk elé. Hogyan találjuk meg helyünket egy új világban, hogyan érjünk révbe a szorongattatások után? Többek között erről is mesél az Érkezés története. A Fészek Művészklubban szeptember 30-án 18 órától további műhelytitkokat és érdekességeket is megosztanak az érdeklődő közönséggel az alkotóról és a művéről.

Kiemelt kép: Shaun Tan (Fotó: Stefan Tell)