2023. október 6-án mutatja be idei évadának első előadását a Szegedi Nemzeti Színház: jövőhét pénteken megtartják Normann-Stoppard-Hall Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjátékának premierjét, Horváth Illés rendezésében.

Az ifjú Shakespeare a művészember legrosszabb rémálmával küzd, hitelezőinek kifizetése érdekében úgy kell új színdarabot írnia, hogy semmi sem áll távolabb tőle, mint az ihlet. Egyelőre semmiben nem biztos, csak a címben: Romeo és Etelka, sőt a casting sem megy éppen könnyedén. Míg nem felbukkan a magát férfinek álcázó Lady Viola de Lesseps, aki hamarosan a költő múzsájává válik. Persze azért bonyodalom is akad bőven, hiszen Shakespeare már olyan angolosan házas, Lady Violának pedig Erzsébet királynő akaratához hűen, hozzá kell mennie Lord Wessexhez.

Ha már az Oscar-díjas filmet is szerettétek látogassatok el a premierhez kapcsolódó közönségtalálkozóra szeptember 26-án, 16:30-kor, a Reök-palotába! A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A darab alkotói biztosan jelen lesznek és ki tudja, talán a szerelem is, sőt talán Shakespeare is…

Kiemelt kép: Pillanatkép a Szerelmes Shakespeare olvasópróbájáról (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)