Április 22-án, a Bethlen Téri Színházban mutatják be a Közép-Európa Táncszínház Midsummer Night című előadását, amelyet Shakespeare Szentivánéji álomja ihletett. A táncelőadást Gergye Krisztián rendezte és koreografálta, az újragondolásban Mádi László volt a partnere.

Shakespeare emblematikus műve olyan alapvető emberi érzelmeinkkel való szembenézésre kényszerít minket, amelyeket szeméremből, vagy szégyenből inkább elhallgatnánk. Mindezt az író hihetetlen szeretettel és játékossággal teszi, szinte belekényszerülünk szerelmi vágyaink, birtoklási és megfelelési kényszereink, félelmeink és hatalmi játszmáink felvállalásába. A Midsummer Nighttal egy olyan táncelőadás megvalósítására törekszünk, amely mind a nézőket, mind a fiatal táncművészeket bevonzza, vagy beletaszítja ebbe a sötét, szentivánéji éjszakába, ahol – mint egy álomban – bármi megtörténhet, sőt meg is történik. A nappali fényben elnyomott, elegáns pózokba bújtatott érzelmeink és vágyaink Szent Iván éjjelén sötét, de vonzó torzókban mutatkoznak meg, és nem menekülhetünk előlük. A hajnal azonban közeleg, és ébredéskor mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy nappali vagy éjszakai tükörképe igazabb vagy vonzóbb” – mondta el Gergye Krisztán az előadás kapcsán.

Dr. Váczi László, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója az ATV-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos számukra, hogy a fiatal közönséget valamilyen úton-módon bevonják és megmutassák nekik a kortárs tánc különlegességét, izgalmát. Az előadás elsősorban a tinédzser és fiatal felnőtt közönséget szeretné megszólítani, bemutatni a kortárstánc izgalmas világát. A színpadon Barna Krisztiánt, Dabóczi Dávidot, Gyevnár Rékát, Horváth Lénát, Kindl Gábort, Kisbakonyi Edmondot, Mohai Cintiát és Sinka Lídiát láthatjuk majd. A produkció zenei szerkesztője Philipp György, a jelmezeket Béres Móni tervezte. Az előadást az áprilisi bemutatót követően májusban két alkalommal, 17-én és 18-án láthatják az érdeklődők.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Midsummer Night próbájáról (Fotó: Kovács Milán)