Sally Potter fordulatos, fekete komédiáját állítja színpadra Paczolay Béla a Vígszínház társulata a Pesti Színházban. Az angol filmrendező és forgatókönyvíró filmjét 2017-ben nagy sikerrel vetítették a mozik, amelyből maga az alkotó készített színpadi változatot. Az eredetihez hasonlóan az előadás a Party címet viseli, és december 4-én lesz először látható.

A Party története sok szempontból egy érzelmi hullámvasútra hasonlít. A cselekmény egy elegáns londoni házban játszódik: a háziasszonynak, Janetnek szenzációs bejelentenivalója van, ugyanis nemrég kinevezték a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Ezt méltómódon, a barátai körében szeretné megünnepelni, így össze is hívja őket egy találkozóra. Azonban, az összejövetel nem úgy sül el, mint ahogy azt a vendégek, vagy éppen a gyanútlan nézőközönség gondolná. A meghívottakról szép lassan kiderül, hogy valójában mindenki szeretne megosztani valami igazán rendkívülit a többiekkel, s magukra irányítva a reflektorfényt egyre több féltve őrzött titok derül ki a londoni házikó fedele alatt.

A cselekmény előrehaladtával egyre kevésbé fontos az est valódi ünnepeltje, Janet és az ő kinevezése. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik meghívott meg sem jelenik a találkozón, sőt egy ponton még egy pisztoly is előkerül. Bonyodalom bonyodalmat követ, egyre több minden kerül napvilágra, ami a magasztos elvek és nagyratörő álmok vesztét okozzák. A darabban Janetet Hegyi Barbara, Billt Lukács Sándor, Aprilt Kovács Patrícia, Gottfriedet Telekes Péter, Marthát Igó Éva, Jinnyt Szilágyi Csenge, Tomot pedig Brasch Bence alakítja majd.

Kiemelt fotó: Pillanatkép a Party olvasópróbájáról (Fotó: Gordon Eszter)