Január 8-án lenne esedékes az év első miskolci színházi eseménye: a Producerek című musical bemutató-előadása. Habár a premier tervezett időpontjáig nem várható a járványügyi szabályok feloldása, a Miskolci Nemzeti Színház megtalálta a módját, hogy újra kapcsolatba kerüljön a közönségével.

Miközben több hazai színház a közönségtől való elzártságot azzal vészeli át, hogy élő és rögzített előadásokat közvetít az interneten, a miskolci teátrum eddig nem élt ezzel a lehetőséggel. Ennek azonban különleges oka van: a színház ugyanis egy saját fejlesztésű streamszolgáltató létrehozásán dolgozott, amely hamarosan elérhető lesz a közönség számára. Január 15-e után egy két-három hetes próbaüzem alatt olyan korábbi előadások felvételeivel tesztelik a rendszert, mint a Kivilágos kivirradtig, a Tóték és a Csongor és Tünde. A sikeres próbaüzem ellenében, februárban már élő színházi közvetítésekre is elindul a jegyértékesítés a színház honlapján. A tervek szerint A velencei kalmár, az Ördögök és Játék a kastélyban is része lesz az online repertoárnak.

A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila hosszú távra szóló, jó befektetésnek tartja az online közvetítést, hiszen ezáltal új közönséget szólíthat meg a színháza. Az igazgató abban reménykedik, hogy tavasszal az előadások az online térből visszatérhetnek a színházba, és hagyományos körülmények között folytatódhat az évad.

Kiemelt kép: Béres Attila  a Poducerek próbája közben (Fotó: Boon.hu)