Új bemutatóra készül a Vígszínház: február 21-én veszi kezdetét a Barátom, Harvey próbafolyamata, a Valló Péter rendezésében érkező előadás premierjét április 9-én tartják. 

A Barátom, Harvey címszereplője egy csaknem két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz. Az amerikai Mary Chase 1944-ben írta meg a titokzatos Harvey történetét, amelyet még abban az évben be is mutattak a Broadwayn. A produkciónak akkora sikere volt, hogy négy és fél év alatt mintegy 1775 alkalommal került műsorra. Ezzel a számmal pedig a Barátom, Harvey a mai napig a 6. helyen áll a legtöbbet futott Broadway-előadások között, megelőzve olyan legendákat, mint az Arzén és levendula vagy a Mezítláb a parkban. 1950-ben James Stewart és Josephine Hull főszereplésével film is készült belőle, és James Stewartot ezért az alakításáért Oscar-díjra jelölték. Magyarországon először a Vígszínház mutatta be 1963-ban, Várkonyi Zoltán rendezésében, Páger Antal, Bulla Elma, Latinovits Zoltán, Bilicsi Tivadar és Nádasi Myrtill főszereplésével. 

Mary Chase groteszk vígjátékának új, vígszínházi változatát Valló Péter állítja színpadra, aki bár visszatérő rendezőnek számít a Pesti Színházban (Az apa, Honderű, John Gabriel Borkman, Audiencia, A velencei kalmár, A testőr), hosszú idő után most először rendez a Vígszínház nagyszínpadán. A főszerepeket Rudolf Péter, Balázsovits Edit, Szilágyi Csenge, Brasch Bence, Kőszegi Ákos és Fesztbaum Béla játsszák, mellettük Koós Boglárkával, Nagy-Kálózy Eszterrel, Orosz Ákossal, Kövesi Zsomborral, Kútvölgyi Erzsébettel, Hullan Zsuzsával és Kopek Jankával találkozhatunk az előadásban. A díszletet Bagossy Levente, a jelmezeket Benedek Mari tervezi. 

Kiemelt kép: Rudolf Péter (Fotó: Vígszínház)