Három-három pályázat érkezett a Vígszínház és a Szabad Tér Színház igazgatói posztjára a tegnapi határidő lejárta előtt: az ország legnagyobb prózai színházának vezetésére a jelenlegi direktor, Eszenyi Enikő, Rudolf Péter, színész-rendező és Csányi János rendező jelentkezett be. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező immáron két ciklus óta irányítja a Vígszínházban folyó munkát, de Rudolf Péter számára sem ismeretlen a terep, hiszen több mint 15 évig volt a teátrum társulatának tagja, ráadásul éppen rendez is a Pesti Színházban: február 28-án debütál Synge A nyugat császára című drámája az ő értelmezésében. Csányi János, Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Bárka alapítója, jelenleg a Színház és Film Intézet vezetője, szintén bejelentkezett a pozícióra.

A Szabad Tér Színház vezetői posztjára decemberben másodszorra is ki kellett írni a pályázatot, mivel a Fővárosi Közgyűlés november 27-i ülésén nem született döntés az első tendert illetően, amelyen Bán Teodóra, az intézményt 2002 óta irányító táncművész, koreográfus indult egyedül. A tegnapi napon az ő pályázatán kívül további két jelentkezés érkezett be: Somogyi Szilárd rendező és Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező közös koncepciót nyújtott be, a harmadik jelölt viszont egyelőre nem kívánta publikussá tenni a személyét.

Kiemelt kép: Eszenyi Enikő (Fotó: Emmer László), Rudolf Péter (Fotó: Emmer László) és Bán Teodóra (Fotó: Budapesti Nyári Fesztivál)