Az Átrium csapata – fennállása óta először – rövidfilm-bemutatóval kedveskedik közönségének: Lakatos Péter Szabadulószoba című filmje január 9-ig tekinthető meg. Az Átrium és Kultúrbrigád produkciójában készült alkotás főszerepében Hartai Petra és Brasch Bence látható, mellettük Mucsi Zoltán, Molnár Piroska és Varga Ádám is feltűnik.

A történet egy fiatal pár kapcsolatán keresztül fogalmaz meg gondolatokat őszinteségről, titkokról, féltékenységről, szerelemről, bevallott és be nem vallott vágyakról. A film olyan tabuként kezelt kérdéseket vizsgál, melyekkel szinte valamennyien szembesültünk már. Hol kezdődöm én, és hol kezdődik a másik? Hol vannak a határok? Mik egy kapcsolat szabályai? „Ez csak egy film. Rövid és egyszerű. A karakterei átlagosak. A konfliktusban sincsen semmi különleges, bárkivel előfordulhat. Minden és mindenki ismerős. Hétköznapi. De vajon akkor miért fáj ennyire? Miért szenvedek úgy, mint egy gyerek, akinek elvették a játékát? Vajon mindenkit ennyire kínoz, vagy csak velem van a baj? Nem tudom… Azt tudom, hogy te az enyém vagy, én pedig a tiéd. Tudom, hogy amíg ez így van, nem érhet baj. Remélem jól tudom… Kik vagyunk, ha már ebben sem lehetünk biztosak?” – áll a film ajánlójában.

Lakatos Péter rövidfilmjét, amelyet az Átrium csapata az idei lezárások alatt készített el, január 9-ig tekinthetjük meg egy jelképes, 1000 forintos összegért.

Kiemelt kép: A Szabadulószoba című rövidfilm plakátja (Fotó: Átrium)