A Sztárestek zongorával november 20-i koncertjén a Wagner-szerepekben világírűvé vált német mezzoszoprán, Waltraud Meier első operaházi fellépése alkalmával a feltörekvő ifjú bariton, Samuel Hasselhorn és Joseph Breinl zongoraművész társaságában válogat a 19. századi német dalköltészetből Schuberttől Mahlerig.

Az eleganciájáról és részletekig kidolgozott előadásmódjáról méltán híres Waltraud Meier, aki több mint négy évtizede Wagner emblematikus nőalakjainak megformálójaként vált ismertté Buenos Airestől, Bayreauthon át Bécsig, operai elfoglaltságai mellett csaknem húsz éve kiemelt figyelmet fordít a daléneklésre is. Romantikus dalestjének első felében Schubert, Brahms, Richard Strauss, a második részben Mahler A fiú csodakürtje című romantikus német népköltészeti és népdalgyűjtemény nyomán született dalaiból állította össze műsorát.

Partnere az esten az ígéretes operai és dalénekesei pálya előtt álló német bariton, Samuel Hasselhorn, aki a már említett szerzők művein kívül Schumann-darabokkal is készül. A 2018-as brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Verseny győztese nem ismeretlen a budapesti közönség előtt sem, tavaly decemberben Bach Karácsonyi oratóriumában működött közre, amit a francia Insula orchestra és Accentus kamarakórus a Müpában mutatott be. Az est zenei közreműködője Joseph Breinl, aki nemzedékének Európa-szerte keresett zongoraművésze és kamarazenésze. Olyan neves koncerttermekben lépett fel, mint a Carnegie Hall, a milanói Scala, a bécsi Musikverein vagy a drezdai Semperoper, de adott koncertet számos rangos esemény mellett az Edinburgh-i Fesztiválon is.

Kiemelt kép: Waltraud Meier (Fotó: Nomi Baumgartl)