Október 18-án, pénteken és 19-én, szombaton különleges színpadi rituálénak lehetnek részesei azok, akik megnézik az Atelier 21220 és a MU Színház közös produkcióját, a Rave című táncelőadást.

Cserepes Gyula, a hazai kortárstánc élet fiatal alkotója, nyolc külföldön töltött év után, hazaköltözésekor a Lábán Rudolf-díjra jelölt Selfy című szólójával robbant be a köztudatba. Az általa alapított Atelier 21220-at azóta egyre többen ismerik, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Előadásának megvalósításában most először vesz részt kizárólag alkotóként, melynek színpadra viteléhez három fiatal tehetséges táncost kért fel: Busa Balázst, Kelemen Patrikot és Takács Lászlót.

A Rave egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú párbeszéde a test nyelvén kerül közvetítésre. A MU Színházzal koprodukcióban létrehozott előadásban arra keresik a választ, hogy milyen, ősi bölcsesség jelenik meg a mozgásban és a táncban a rituális testtartásokon, valamint az azok által kiváltott transzállapoton keresztül. Az előadás azt a folytonosságot kívánja vizsgálni, amely az őskori ember táncának velejét viszi tovább a génekbe kódolva egészen a ma emberéig. A tánc ezáltal megkísérel túllépni a test fizikális korlátain és átadni a lelket azoknak az ősi gesztusoknak, amelyek ott húzódnak az ember tudatalatti emlékezetében.

Kiemelt kép: A Rave promóciós fotói (fotó: Dömölky Dániel)