Szeptember 29-én este 6 órakor, Barabási Albert-László és Alföldi Róbert nyitja meg Részegh Botond kiállítását az Átrium Galériában. A II. kerületi színházban található kortárs képzőművészeti kiállítóhely új tárlata a Poliphony and Pleasure (sorozat) címet viseli.

Részegh Botond 1977-ben, Csíkszeredán született, majd a bukaresti Képzőművészeti Egyetemen, Mircia Dumitrescu grafikus osztályában diplomázott. Jelenleg szülővárosában az Új Kriterion Galéria művészeti igazgatója. Egyéni kiállításait olyan rangos helyszíneken láthattuk eddig, mint a temesvári Művészeti Múzeum, a kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál és a Tranzit-ház, a bostoni 360 Gallery, a budapesti Várfok Galéria, a New York-i Gallery MC, illetve a bécsi Román Kulturális Intézet.

Alföldi Róbert színész-rendező, az Átrium Galéria kurátora ezt mondta a hamarosan megtekinthető kiállításról: „Részegh Botond szenvedélyesen, mondhatnám, erotikával keresi-kutatja, hogyan és miként tud a kéz szinte magától rajzolni, hogyan tud a vonal onnan nagyon belülről, a zsigeri, mondhatni ősi ösztönből megszületni. Vállalva minden összetevőjét ennek a legbelül létező ÉN-nek. Fájdalom és szerelem és erotika és harc és robbanás. Miközben a szó legnemesebb és legklasszikusabb értelmében vett grafikák születnek ebből a önvállalásból. Sorozatok. Most az egyik utolsót láthatják az Átriumban.”

Kiemelt kép: A Poliphony and Pleasure című kiállítás plakátja (Forrás: Átrium)