Június 12. és 15. között kerül megrendezésre a Magyar Mozgókép Fesztivál új néven, MOZ.GO fesztiválra keresztelve Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A szervezők összesen 12 helyszínen várják majd az érdeklődőket az elmúlt év legsikeresebb alkotásai mellett premierfilmekkel és klasszikusokkal is. Mintegy száz filmet fognak levetíteni a rendezvény ideje alatt. Szabadtéri vetítésekre, nemzetközi fesztiváldíjasokra, felújított klasszikusokra, sztárokra, közönségtalálkozókra, gyermek- és ifjúsági programokra, kiállításokra, koncertekre és gasztroprogramokra egyaránt számítnak a résztvevők.

A fesztivál Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című filmjének bemutatójával indul majd, valamint betekinthetünk olyan készülő alkotások kulisszái mögé, mint a S.E.R.E.G. és a Hunyadi sorozatok. Az animációs filmek 110 éves évfordulója alkalmából két kategóriában is díjazzák majd ezeket az alkotásokató (lesz egész estés és rövidfilm szekció), és ezúttal a magyar producereket is díjazzák majd.  Az újdonságok sorát erősíti többek között Pigniczky Réka Kaláka a Kárpátoktól a Karib-tengerig című dokumentumfilmjének premierje (amely a Kaláka együttes történetét kíséri végig 55 éven, 1300 dalon és 45 országon keresztül), valamint Hegedűs Péter Hallasz engem? című VR és animációs elemeket is tartalmazó alkotásának bemutatója is. A legnagyobb filmrajongók bérletet is válthatnak. 

A Magyar Mozgókép Fesztiválon, az esemény záróakkordjaként osztják majd ki a Magyar Mozgókép Díjakat is, amelyekről egy ötfős szakmai zsűri dönt, melynek tagjai Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Ternovszky Béla Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, Dombrovszky Linda rendező-forgatókönyvíró, Kárász Róbert, a Duna Médiszolgáltató tartalomfejlesztésért felelős igazgatója, valamint Lukácsy György dramaturg, forgatókönyvíró. 

További részletekért érdemes meglátogatni a Magyar Mozgókép Fesztivál honlapját

Kiemelt kép: Magyar Mozgókép Fesztivál pillanatkép (Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál)