Április 11-én, a költészet napján lesz két éve, hogy elindult a VerShaker Zoltán Áron vezetésével. Az évforduló alkalmából egy három videóból álló sorozatot mutat be a csatorna, melynek epizódjait három különböző fesztiválon (a Művészetek Völgyében, a Ráday utca reSTART Feszten és a veszprémi Holtszezon Irodalmi Fesztiválon) rögzítették.

Három fesztiválon, három különböző korosztály színészeivel, három különböző stílusú műsor keretében készítettek költészet témájú videósorozatot a VerShaker YouTube-csatorna alkotói. Horváth Csenge, a veszprémi Petőfi Színház fiatal színésznője, Orosz Ákos és Tóth András, akiket leginkább a Vígszínházból ismerhet a közönség, valamint a nemsokára 80. születésnapját ünneplő Fodor Tamás mondanak, énekelnek verset és beszélgetnek róla a VerShaker házigazdájával, Zoltán Áronnal.

A videosorozat első része már elérhető a VerShaker YouTube-csatornáján. Az epizódban a Holtszezon nyitóprogramjaként a Veszprémi Petőfi Színház vezető fiatal színésznőjével, Horváth Csengével beszélgetett Zoltán Áron.

A sorozat második, születésnapi részében a 2021-es nyár elevenedik meg újra: a Művészetek Völgyében, a POKET zsebkönyvek udvarában minden nap újabb programmal jelentkezett a VerShaker. Egyúttal a fesztiválműsorokból készült VerShaker Offline videók sorát zárja le a Versmegzenésítés challenge, amelyben Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron színművészek egy, a közönség által megszavazott verset adnak elő, saját megzenésítésükben. Ennek kapcsán az előadók rendhagyó módon, saját önismereti útjukon keresztül tárták fel a költemény titkos mélységeit, nem kímélve egymást ismeretségükből eredő személyes jellegű felismeréseiktől sem.

A trilógia lezáró része április 30-tól lesz elérhető. Ekkor a Stúdió K Színházba látogathatunk el, a reSTART Feszt keretében, ahol a színház alapítójával, a Jászai Mari-díjas Fodor Tamás színész-rendezővel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával készült a beszélgetés. Petőfi Sándor és József Attila versei kapcsán többek között az előadóművész felelősségéről, a tájköltészetben rejlő előadóművészi lehetőségekről és a vers változékony piacáról mesél Fodor.

Kiemelt kép: VerShaker (Forrás: VerShaker Facebook oldala)