Nem mindennapi, vegyes műfajú előadással készül a Szegedi Nemzeti Színház közönsége számára, október 28-án ugyanis a Slam Poetry Szeged Látta című estjét nézhetik meg az érdeklődők, melyen a teátrum színészei is közreműködnek.

Mészáros Péter, Országos Slam Poetry bajnok alapította meg évekkel ezelőtt a Slam Poetry Szeged formációt, akikkel azóta számos izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokat hoztak létre. A Látta című produkciója egy úgynevezett „duodráma”, melyet Bárány Bencével mutattak be közösen hatalmas sikerrel tavaly szeptemberben. „ALátta✓ egy érzelmi hullámvasút a harmadik évezred társadalmának legégetőbb kérdésein utazva, úgy, mint a nemi szerepek átrendeződése, a politikailag korrekt fogkrémhasználat, és az, hogy ki a hibás, hogyha elfelejtjük bevenni a memóriatablettáinkat.” – nyilatkozta Mészáros Péter az előadás kapcsán.

A Szegedi Nemzeti Színház nagyszínpadán megrendezésre kerülő est első részében ez a produkció kerül megrendezésre, majd a második felvonás folyamán a Slam Poetry szegedi képviselői zenészekkel, színészekkel, írókkal és költőkkel kiegészülve igyekeznek továbbgondolni és továbbvinni az előadás tematikáját. Az esten fellép: Mészáros Péter, Bárány Bence, Kemény Zsófi, Agócs Márton, a Szegedi Nemzeti színház színművészei: Rétfalvi Tamás és Szívós László, valamint a Slam Poetry Szeged főszervezői és slammerei: Gömöri Eszter és Nagy Sándor, illetve a Zeninjaim zenekar.

A Slam Poetry Szeged és a Szegedi Nemzeti Színház Látta című estje október 28-án a teátrum nagyszínpadán lesz megtekinthető, jegyek kaphatók a színház honlapján.

Kiemelt kép: Mészáros Péter (Fotó: Slam Poetry Szeged)