Ingyenes koncertek, színházi programok, gasztronómiai élmények, szakszervezetek találkozója és érzékenyítő workshopok várják az érdeklődőket április 29. és május 1. között a Városháza Parkban a főváros által szervezett rendhagyó Majálison.

Budapest 150. születésnapja alkalmából a Városháza Parkban reggel 10 és este 18 óra között családi programok, például a Napfényes Művészeti Műhely jóvoltából kézműves foglalkozások és körhinta várja a gyerekeket. Érzékenyítő foglalkozást biztosít a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete, az érdeklődök megismerkedhetnek a látássérültek hétköznapjaival, kipróbálhatják az akadálymentesített játékaikat, például a sakkot vagy a malmot, de betekintést nyerhetnek a Braille-írás és -olvasás rejtelmeibe is.

Azok sem fognak csalódni, akik ragaszkodnak a retro majális élményéhez, ugyanis május 1-jén a szakszervezetek is csatlakoznak a programsorozathoz: tíz különböző terület, például a szociális ágazatban dolgozók, a pedagógusok, az ipari dolgozók vagy éppen a köztisztviselők képviseltetik majd magukat.

A hosszú hétvége alatt koncertek és előadások várják az érdeklődőket a kis színpadon: a gyerekzenekarok mellett tánc-, és bűvészelőadás is lesz, április 30-án 17 órától az Antilope Kid lép fel. Május elsején délután Karácsony Gergely főpolgármester köszönti a látogatókat, este pedig olyan együttesek fognak zenélni, mint a Midlife Crisis, 18 óra 30 perctől a Balkán Fanatik, 20 óra 30 perctől pedig a Kelemen Kabátban.

Kiemelt kép: Kelemen kabátban (Fotó: Budapest Brand nZrt.)