Idén nyáron rendhagyó eseménysorozat veszi kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A négy Dóm téri produkció alkotóival Stahl Judit beszélget majd, és az érdeklődők online is követhetik a találkozókat a Fesztivál facebook oldalán.

Az elmúlt években is volt rá példa, hogy Szabadtéri Játékok látogatói az előadások előestéjén a Reök-palotában közönségtalálkozón vehetnek részt a színészek és alkotók társaságában. Az alkalmakon a készülő előadás bemutatása mellett kulisszatitkokat is megosztanak a résztvevők. Idén új köntösbe bújtatva hódít tért az eseményt, hiszen a világ minden pontjáról élőben követhetik végig a beszélgetéseket a színházrajongók, mind a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz, a Mamma mia!, a La Traviata és a Chicago tekintetében.

Stahl Judit nem csak a televízió világában és a konyhaművészetben jártas, de az üzleti élet és a műsorvezetés sem áll távol tőle. Színházhoz való kötődését mi sem bizonyítja jobban, mint a hogy Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakának hallgatója volt. „Több közös óránk is volt a színművész szakosokkal, és a másodévet követően már dolgozhattunk is velük együtt. Természetesen, ahogy ők eljöttek megnézni a mi vizsgafilmjeinket, mi is mindig elmentünk megnézni az ő vizsgadarabjaikat. A Szegedi Szabadtéri Játékok pedig nagy hagyományú és méltán híres eseménysorozat, és őszintén megtiszteltetésnek érzem, hogy bármilyen formában ebben részt vehetek” – nyilatkozta Stahl Judit.

Az első beszélgetés június 28-án kedden veszi kezdetét, a nyitóprodukció, a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz alkotóival, Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művésszel és Zs. Vincze Zsuzsa, Harangozó-díjas, érdemes művésszel a Szabadtéri Szalonban. Az előadás ősbemutatóját július 1-jén 21 órától a Dóm téren tekintheti meg a közönség.

Kiemelt kép: Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa (Fotó: Magyar Nemzeti Táncegyüttes)