A MASZK Egyesület által működtetett Megálló Közösségi Ház, a Jazz Kocsma és a Grand Café kollaborációjaként idén első alkalommal kerül megrendezésre a Tricikli Fesztivál, a kerékpáros irodalmi rendezvényre június 19-én szombaton kerül sor.

A három irodalom iránt elkötelezett közösségi tér szakembereinek célja, hogy úgy juttassák el az érdeklődőket egyik programról a másikra, hogy közben se a kerék, se a hangulat ne legyen lapos. A mozgó rendezvény 10 órakor, a Megálló Közösségi Házban kezdődik, ahol a programok között olyan családok számára is látogatható gyerekirodalmi felolvasások szerepelnek, mint például a Kollár Árpád által vezetett papírszínházas előadás, a Szabó Imola Juliannával közös gyerekirodalmi és illusztrációs trendeket ismertető beszélgetés, vagy Darvasi László Pálcika, a detektív című regényének bemutatója. Ezt követi 16 órától a Jazz Kocsma kertjében tartandó, Cserna-Szabó András és Bíró-Balogh Tamás gasztroirodalmi eseménye, amelyre korlátozott a férőhelyek száma, érdemes a jegyeket időben megváltani. A Fesztivál záróprogramjára 20 órától a Grand Caféban kerül sor, ahol Lengyel Zoltán és Orcsik Roland olvasnak fel élőzene kíséretében, 21 órától pedig a Szeged Soul keretein belül DJ Kő szelektál az ötvenes és hatvanas évek legizgalmasabb slágerei közül, kizárólag vinylen. Szintén a két keréken közlekedőknek kedvez a 13 órakor, a Megálló Közösségi Házból induló Baka István kerékpáros emléktúra is, amely Balog József és Darvasi László vezetésével az 1995-ben Szegeden elhunyt költőhöz kötődő helyszínek és emlékek nyomába ered.

A résztvevő független közösségi terek működését a látogatók is támogathatják: helyszíni támogatást a Megálló Közösségi Házban reggel 9 órától, a Grand Caféban este 19 órától lehet leadni. 500 forinttól fesztivál zine, 800 forinttól Tricikli Fesztivál logóval ellátott repohár jár ajándékba.