Kétnapos beszélgetés-sorozattal zárja idei évadát a Jó kérdés: május 17-én és 18-án  öt tematikus alkalmon olyan témákat járnak körbe a meghívott vendégek, mint például a pandémia hatásai a színházi szakmára, szó esik majd az újraindulás kihívásairól is, és a szervezők azt ígérik, a rendezvény nem lesz mentes a kultúrpolitikától sem.

A Magyar Színházi Társaság 2017 őszén indította útnak a Jó kérdés-t, amely azóta évad közben havi rendszerességgel jelentkezett a Katona József Színház K:antinjából, illetve a pandémis időszakban az online térből. A cél elsősorban az volt, hogy úgy tegyék látható a szervezet munkáját, hogy közben olyan fórumot hívnak életre, amely felvetett témáival mind a szakma, mind pedig a közönség részéről érdeklődésre tarthat számot.

Az évadzáró kiadás május 17-én 15 órától veszi kezdetét, ezen a napon két panelben az állami és önkormányzati finanszírozás és az anyagi segítségnyújtás témája kerül fókuszba. Május 18-án 14 óra 30 perctől három blokkban a színházi fesztiválok, a gyerek- és ifjúsági közönségnek játszó színházak, illetve a színházi felsőoktatás kérdéseiről esik szó. A közönség nélkül zajló beszélgetéseken kultúrpolitikusok, önkormányzati vezetők és színházi szakemberek vesznek részt, a meghívottak listáját hamarosan közzéteszik a szervezők.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Jó kérdés egy korábbi beszélgetéséből (Fotó: Éder Vera)