2018 tavaszán indult a Vígszínház fiatal színművészének, Vecsei H. Miklósnak az ötlete nyomán a POKET. A Sztalker Csoport olvasásnépszerűsítő kezdeményezése szerte Budapesten – és már Szentendrén és Gödöllőn is – lehetővé teszi, hogy mindösszesen ezer forintért bárki olvasnivalót vásárolhasson magának. Mivel a könyvecskék akkorák, mint egy okostelefon, ezért nem is foglalnak sok helyet.

Eddig 11 kötetből áll a zsebkönyvsorozat, ez a szám azonban hamarosan 15-re duzzad. 2019. április 7-én a MOM Kultban rendhagyó eseményen ünneplik meg az alkotóközösség tagjai, hogy egyéves lett a nemrég Highlights of Hungary díjat nyert POKET. Erre a születésnapra pedig mindenkit szeretettel várnak. A különleges rendezvényen mutatják be ugyanis a 15. könyvecskét, mely Háy János novelláskötete lesz.

Emellett több érdekes programmal is készülnek a szervezők. Háy János és Beck Zoltán, a 30Y frontemberének közös koncertjét, a Háy Come Beck-et is láthatják az érdeklődők, valamint ezen az esten debütál a POKET első versválogatása, A szarvassá változott fiú. A születésnapon közreműködik még Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós és a POKET csapat is.

Kiemelt kép: Háy János és Beck Zoltán (fotó: Ránki Dániel/index.hu)