A Radnóti Színház szeptemberben elsőként csatlakozott azon streamelő teátrumok sorába, akik legfrissebb bemutatójukat tették elérhető az online térben: a Csapodárokat már a premiert követően élőben közvetítették az interneten. A reneszánsz komédia – Szőcs Artur rendezésében – december 31-én újból látható lesz az e-Színház oldalán, emellett több korábban bemutatott közönségkedvenc- és jelenlegi repertoárdarabot is műsorra tűznek az év végén.

December 26-án egy igazán nagy klasszikussal, Hamvai Kornél Castel Felice című drámájával nyitják az előadássorozatot. A darabot 2005 decemberében mutatták be Valló Péter rendezésében, Szervét Tibor és Szávai Viktória főszereplésével. A történet 1958-ban játszódik, a címszereplő egy óceánjáró hajó, amelyen 1400 kivándorló között nyolc magyar is utazik a jobb élet reményében. Másnap, december 27-én az Iván, a rettenet című Bulgakov-darab kerül fel az Internetre, amelyet Vecsei H. Miklós adaptált és ifj. Vidnyánszky Attila állított színpadra. A társasházi science-fictionben a társulat tagjai (László Zsolt, Martin Márta, Rusznák András, Pál András, Schneider Zoltán, Gazsó György, Sodró Eliza) mellett olyan fiatal színészek tűnnek fel, mint Petrik Andrea, Molnár Áron, Gyöngyösi Zoltán, Figeczky Bence és Olasz Renátó.

Jelenet a MOLIERE – the passion című előadásból (fotó: Dömölky Dániel/Radnóti Színház)

December 28-án a tavalyi évad elején bemutatott MOLIÈRE – the passion című dráma lesz látható. Feridun Zaimoğlu, Günter Senkel és Luk Perceval közösen írt drámája 2007-ben, a Salzburgi Fesztiválon debütált, a történet a négy leghíresebb Molière-komédiát (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe és A fösvény) szövi egybe, a főszerepet pedig egyetlen színész játssza végig, így ábrázolva az emberi életutat. December 29-én Térey János Asztalizene című drámája kerül bemutatásra, amely 2007 októbere és 2010 januárja között volt látható a színházban. Másnap, december 30-án a színArany című előadást tekinthetjük meg, amelyet 2017-ben, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából tűzött műsorra a teátrum. A Szilágyi Bálint rendezte különleges zenés előadásban olyan balladákat hallhatunk, mint a Zách Klára, a Bor vitéz, a Tetemre hívás, a Rozgonyiné, Az egri lány, a Szondi két apródja, a Rákócziné, az Ágnes asszony, az Éjféli párbaj, A honvéd özvegye, A kép-mutogató és a Híd-avatás. 

Az óévet az idei évadnyitó előadással, a Csapodárokkal zárja a színház, január 1-jén pedig újból a Castel Felice lesz látható. Jegyek az eSzínház oldalán vásárolhatóak.

Kiemelt kép: Dömölky Dániel / Radnóti Színház