Március 2-án, szombaton este mutatják be a B32 Galéria és Kultúrtérben Szabó Borbála, magyar drámaíró, dramaturg és műfordító legújabb drámáját, a Rebeka – egy szerelmi négyszög történetét. A történet főszereplője Dr. Tamás Attila fiatal sztárpszichológus, akinek izgalmas előadásaiért az egész ország rajong. Az élete is tökéletesnek látszik és gyönyörű felesége most várja első gyermeküket.

A főhősnek egyetlen gyenge pontja van csak, méghozzá egyik páciense, Márta. A nő borderline szindrómával küzd, és bár a terápiát már hosszú ideje folytatják, semmilyen eredményt nem tudtak elérni. Márta a sikertelen kezelés ellenére is kitart a doktor mellett, mindig visszatér hozzá, mint a bumeráng. Folyton panaszkodik, sajnáltatja magát, és egy ideje már orvosa magánéletét sem tartja tiszteletben: éjszakánként telefonon hívogatja Attilát és öngyilkossággal fenyegetőzik.

A helyzet már kezelhetetlennek tűnik, ezért Attila az egyik alkalommal kísérletképpen hipnózist alkalmaz Rebekánál. A módszer nem várt eredményt hoz: nem Rebeka, hanem valaki teljesen más ébred fel. Egy Mártában lakó másik nő. Az események ezután felgyorsulnak, a valóság és képzelet pedig végzetesen összekeveredik. A darab szokatlan alaphelyzetben mutatja meg életünk nagyon is szokványos helyzeteit és nagy kérdéseit. Melyikünk beteg és ki az egészséges? Hozzáférhet-e a lélekhez a tudomány? Bele lehet szeretni valakibe, aki nem létezik?

A Rebeka egy szerelmi négyszög története, három szereplővel, de két színészre. A címszereplőt Kurta Niké, a doktort Egger Géza alakítja. Az előadás rendezője Balogh Attila.

Kiemelt kép: Az előadás Facebook oldala