A Magyar Zene Háza kapta meg az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet a World Travel Awards versenyen, amelyet a turisztikai ágazat Oscarjaként is emlegetnek.

A 29. alkalommal megrendezett verseny díjazottjait közönségszavazás alapján választották ki. A világ idegenforgalmi ágazatának legjobbjait a World Travel Awards verseny keretében szombaton hirdették ki Mallorcán. Ezt a díjátadó rendezvényt 1993 óta minden évben megszervezik, ahol kontinensenként számos kategóriában érkeznek a jelölések épületekre, természeti látványosságokra és különleges turisztikai látnivalókra. Az idegenforgalmi szakemberek, a média és a látogatók idén a világ minden tájáról tudtak szavazatokat leadni a jelöltekre.

A Magyar Zene Háza kategóriájában ebben az évben még jelölést kapott az észak-írországi Trónok Harca Múzeum, a dániai Hans Christian Andersen Ház, a horvátországi Sljeme-hegyi libegő, valamint a berlini Humboldt Forum is. A Magyar Zene Háza 2019-ben Európa legjobb középülete lett, ezt követően az International Property Awardson, az egyik legnívósabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen megkapta a legjobb nemzetközi középületért járó elismerést. 2020-ban az amerikai Music Cities Awardson a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díjat vehette át, 2022-ben az „ingatlanszakmai Oscaron”, a MIPIM-en a zsűri fődíját érdemelte ki, és a 13. Portfolio Property Awards különdíjában részesült.

Kiemelt kép: Magyar Zene Háza (Fotó: Palkó György)