A New York-i Oniros Film Awards a Legjobb életrajzi film kategóriában díjazta Szirtes Tamás A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című film-szín-játékát. 

Az Oniros Film Awards – New York IMDB kvalifikált fesztiválja, amely havonta jutalmaz több kategóriában. Júliusban a Madách Színház két film-szín-játéka is, az Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című alkotás, valamint A két egyetlen című, Karinthy Frigyesről és szerelmeiről szóló filmje is a döntőbe került. A Fekete Ernő, Jordán Adél és Fekete Réka Thália szereplésével készült The Two One-and-Onlys (A két egyetlen) című alkotás a „Legjobb életrajzi film” díját pedig haza is vihette.

A Madách Színház 2021-ben indította el Írók-sorsok-szerelmek című sorozatát, amely nagy magyar írók és költők életét és szerelmeit dolgozza fel, ezzel tisztelegve a magyar irodalom legnagyobbjai előtt. A színház a koronavírus-járvány idején a magyar teátrumok közt elsőként készített online előadásokat, hamarosan pedig egy teljes tévéstúdió felépítésére is sor került, amely a legmodernebb igényeknek megfelelően tökéletesen alkalmas a tervezett irodalmi témájú filmek forgatására. Ezáltal új műfaj is született: a színházi előadások és a tévéfilmek sajátosságait ötvöző film-szín-játék. A művek a Madách365Videótárban tekinthetők meg.

Kiemelt kép: Jelenetfotó A két egyetlenből (Fotó: Madách Színház)