Már kapható a könyvesboltokban a meséiről, valamint gyermek- és ifjúsági regényeiről méltán ismert Mészöly Ágnes legújabb kötete, A Pál utcai fiúk – Rajongói kézikönyv.   

Ki volt a híres ál-Nemecsek? Miért szerepel olyan kevés nő a történetben? Hányan vannak a Pál utcaiak, és hányan a vörösingesek? Hogyan járhatott egy osztályba a tizennégy éves Boka és a tizenegy éves Nemecsek? Mit ehettek, mit játszhattak a korabeli gyerekek? Milyen filmek készültek a könyv alapján? Molnár Ferenc világhírű ifjúsági regényét minden magyar gyerek olvasta – vagy el fogja olvasni. Mészöly Ágnes remek stílusban megírt, rajzos-képes kézikönyvéből megismerhetjük a regény elő- és utótörténetét, az események történelmi és társadalmi háttérét, valamint legfontosabb helyszíneit: a grundot, a Füvészkertet, és persze a korabeli Józsefvárost. A kötetben számos szórakoztató és tanulságos teszt is található, amelyekből kiderítheted, hogy te vajon melyik csapatba tartoznál, okosabb vagy-e, mint egy korabeli ötödikes, és vajon mit tettél volna az egyes szereplők helyében? Rajongóknak (is) kötelező!

A kötet a Móra Kiadó gondozásában jelent meg, az illusztrációk Németh Gyula munkáját dicsérik, a kötet szerkesztője Dóka Péter.

Kiemelt kép: Mészöly Ágnes (Fotó: Szöllősi Mátyás)