Ősbemutatóra készül május 18-án a kaposvári Csiky Gergely Színház. A teátrumban lesz először látható Joy Nicholson, magyar fordításban még meg nem jelent The Tribes of Palos Verdes című regényének színpadi változata. A művet Enyedi Éva és Rajkai Zoltán, a Katona József Színház művésze közösen adaptálta színpadra. Érdekesség, hogy a regényből 2017-ben filmet készítettek, mely Otthonom Palos Verdes címmel került a hazai mozikba, és az egyik szereplő szinkronhangja Rajkai Zoltán volt.

Pillanatkép az olvasópróbáról (fotó: Csiky Gergely Színház)

A történet főhőse a tizenéves Medina, aki a földi Paradicsomba, a kaliforniai Palos Verdesbe költözik családjával. Úgy tűnik, hogy új, boldog fejezet kezdődik az életükben, a régi bajok azonban hamarosan újra a felszínre törnek. Medina szüleinek házassága szétesőben, édesanyja az érzelmi szabadesés spiráljába kerül, ikertestvére pedig a kábítószer rabja. Medinára hárul a feladat, hogy minden erejét latba vetve összetartsa a családot. A főhőst Maizác Stefánia egyetemi hallható alakítja, a további szerepekben Stefánszky István, Csonka Ibolya, Kalmár Tamás és Benedek Dániel lép a közönség elé.

Az előadás rendezőjével, Rajkai Zoltánnal az RTL Klub új sorozatának, az Alvilág premier előtti vetítése után készítettünk interjút, melyben többek között erről a készülő produkcióról is mesélt a Deszkavíziónak: „Tavaly is kaptam egy lehetőséget a Csiky Gergely Színháztól, akkor Németh Ákos Müller táncosai című darabját vittük színre. Jól sikerült a közös munka, ezért idén is visszahívtak. Most egy amerikai regényből – amelyet még nem fordítottak le magyarra – készítünk egy színpadi változatot. (…) Reményeink szerint egy különleges, kísérletező stúdiószínházi előadás lesz, amely nagyon gazdag, magasan kvalifikált családok kallódó kamasz gyerekeiről szól. Ahol van pénz és jólét, ott sem feltétlenül felhőtlen az élet.”

Kiemelt kép: Pillanatkép az olvasópróbáról (fotó: Csiky Gergely Színház)