Még tavaly szeptember végén döntött arról a közgyűlés, hogy 2022. február 1-jétől dr. Ragány Misa váltja majd Pataki Andrást a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői beosztásában.

Dr. Ragány Misa 1998-ban kezdte pályafutását a Kisvárdai Várszínház DoktoRock Színtársulatában gyerekszínészként. Az elmúlt 23 évben mintegy ötven szerepet játszott el az ország különböző színházainak színpadain. 2018 és 2021 júniusa között az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága előadó-művészeti főosztályvezetője volt, így rálátása nyílt az előadó-művészeti szervezetek működésére a fenntartói oldalról is. Érdekesség, hogy Ragány tavaly pályázott a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatói posztjára is, ám nevét sem a dunaújvárosi önkormányzat, sem az EMMI, sem maga az érintett nem fedte fel sokáig (A teátrum vezetője végül a korábbi igazgató, Őze Áron színész, rendező maradt – A szerk.).

Ragány Misa, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. új, február 1-től kinevezett ügyvezetője videóban köszöntötte a soproni nézőket, valamint elmondta, hogy Pataki András továbbra is marad főrendezői státuszban mind a Soproni Petőfi Színházban, mind a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. Ezt követen a következő hónap előadásait, eseményeit, rendezvényeit ajánlja a videóban, illetve beszél többek között a helyi teátrum gazdag, műfajilag változatos kínálatáról, a Széchenyi, az Emigránsok, az Ördögölő Józsiás, a Római karnevál, a Tündér Lala című produkciókról, Boros Misi koncertjéről, a népszerű Jazz & Bor estekről, valamint Badár Sándor fellépéséről is.

A teljes adás itt tekintető meg: 

Kiemelt kép: Ragány Misa (Fotó: Békéscsabai Jókai Színház)