Radics Márta TISZTÁS című tárlatának ad otthont a Miskolci Nemzeti Színház. A kiállítás megnyitójára március 30-án 16 órakor kerül sor a Nagyszínház emeleti társalgójában.

Radics Márta kerámia plasztikái a képző- és iparművészet áthatásán keresztül jönnek létre. A művésznő a kerámia technológián belül számos területet kipróbált, folyamatosan kísérletezik, új formai lehetőségek után kutat. Jelenleg a porcelánöntés technológiáján keresztül keres kreatív, kifejező lehetőségeket. Plasztikái kialakításánál különböző geometrikus téri elemekből építkezik. A szabályos építő egységeket spontán és kiszámíthatatlan felülettel látja el, mely felületek mélysége, textúrájának gazdagsága önálló formaként is funkcionálhat. A szabályos téri elemek felületi „roncsolásával” izgalmas formai játékot kap. A felületek formaalakító hatása számos variációt képez pozitív és negatív formák között, mely gyakran drámai hatást eredményez, így a művésznő az emberi léttel társítható fogalmak kifejezésére gazdag eszköztárral reflektálni.

Radics Márta Budapesten a Magyar Iparművészeti Főiskola kerámia szakán végezte tanulmányait. A diploma megszerzése után Svédországban élt, ahol a Röback-ben dolgozott, a „Forma” kerámiacsoportban. Később Ausztriában élt, ahol elsősorban a rajzolás és a porcelán tárgytervezés játszott számottevő szerepet életében. 2001-ben visszatért Magyarországra, Miskolcra költözött, ahol 18 éve a művészeti oktatásban vesz részt. Tanári tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte 2010-ben. A művészeti oktatás mellett folyamatos alkotói munkát végez, melyet hazai és külföldi kiállításokon, versenyeken mutat be. 

Kiemelt kép: Radics Márta: WATER RING (Forrás: Facebook)