A tervek szerint március 27-én kerül bemutatásra Udvaros Dorottya első rendezése, a Függönyt fel! című darab a Gózon Gyula Kamaraszínházban.

Peter Quilter darabjait a West End és a Broadway színházai is játsszák, közel negyven országban volt már bemutatója. Leghíresebb A szivárvány végén című drámája, amelyből film is készült Renée Zellweger főszereplésével. A színésznő a moziban nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat. A Függönyt fel! Magyarországon először a Gózon Gyula Kamaraszínházban lesz látható. A darab könnyed, szórakoztató, rendkívül szerethető karakterekből építkezik, akik életén keresztül olyan, mindannyiunk számára fontos témákat érint, mint a gyász, az elengedés és a megbocsátás.

A történet szerint Michael végrendeletében az öt, számára legfontosabb nőre hagyja szeretett, ám rendkívül romos színházépületét. Az örökség és a vele járó lehetőségek mindegyikőjük számára mást jelentenek. A kora ellenére is nagyon energikus Bettynek, Michael édesanyjának szórakozást, feladatot és izgalmakat. A szókimondó Brittanynek, a volt asszisztensnek jó mókát és lehetőséget egy (még) szabadabb életre. Samanthának eszközt, hogy valóra válthassa szerelme utolsó kívánságát. Lindának, a volt feleségnek terhet, fenyegető anyagi csődöt és kellemetlen perceket egykori férje szeretőjével. A visszahúzódó Jessicának, Michael és Linda lányának erőt az elhatározáshoz, hogy végre saját kezébe vegye az irányítást. És képbe kerül még egy hatodik nő is: egy sztár, aki fellépésével megmenthetné a színházat és valóra válthatná Michael álmát… De vajon sikerül a terv? Újra felvirágzik a színház? Képes lesz ez az öt, végletekig különböző nő egy közös célért dolgozni? Egy biztos, hogy a cél: függönyt fel!

A magyarországi ősbemutatóban Túróczi Éva, Szabados Zsuzsa, Cseke Lilla Csenge, Mészáros Piroska és Kátai Kinga játsszák majd a főszerepeket.

Kiemelt kép: Udvaros Dorottya (fotó: Hegedüs Róbert/Taxi Magazin)