Csárdáskirálynő / Budapesti Operettszínház / Rendező: Vidnyánszky Attila / szeptember 6. 19:00

Kálmán Imre legismertebb operettjét július 12-én mutatták be a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Vidnyánszky Attila rendezésében. A klasszikus gyökerekhez visszanyúló előadás szeptember 6-tól a Budapesti Operettszínházban lesz látható parádés szereposztással: Szilviaként Fischl Mónika / Lévai Enikő / Kiss Diána, Edvinként Vadász Zsolt / Bakos-Kiss Gábor / Homonnay Zsolt, Stáziként Szendy Szilvia / Bojtos Luca / Bódi Barbara, Bóniként pedig Laki Péter / Erdős Attila / Dénes Viktor lép színpadra.

Honderű / Pesti Színház / Rendező: Valló Péter / szeptember 6. 19:00

Spiró György 1998-as színműve megírásának évében a budapesti drámapályázaton első díjat nyert, illetve a kritikusok is az évad legjobb új drámájának választották. A Honderű cselekményszálai egy sokéves becsületbeli ügy köré szövődnek, amelyet Annamari lakásán akar rendezni a három éltes öregúr. A négy jóbarát arra persze nem számít, hogy egy semmi kis tartozás miatt Vancsura, a végrehajtó is belekeveredik a nem mindennapi ügybe. Valló Péter nem először dolgozik a Kossuth-díjas író darabjával: egyszer már színre vitte Törőcsik Mari, Gera Zoltán, Haumann Péter, Sinkó László és Ujvári Zoltán közreműködésével. A mostani szereposztás sem marad el a nagy elődöktől: Annamariként Börcsök Enikő lép színpadra, partnerei Kern András, Lukács Sándor, Márton András és Orosz Ákos lesznek.

Börcsök Enikő és Kern András a Honderűben (Fotó: Vígszínház)

A nagy Gatsby / Vígszínház / Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila / szeptember 7. 19:00

F. Scott Fitzgerald világhírű regényének címét hallva legtöbbünknek Buz Luhrmann monumentális hollywoodi szuperprodukciója jut eszébe Leonardo Dicaprioval és Carey Mulligannel a főszerepben. Hasonlóan nagyszabású produkciónak ígérkezik a Vígszínház Vecsei H. Miklós által jegyzett színpadi változata is ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, már csak a műfaji megjelölés miatt is, ami nem más, mint: zenés party. A főszerepekben Wunderlich József (Jay Gatsby), Waskovics Andrea (Daisy Buchanan), Ember Márk (Tom Buchanan), Szilágyi Csenge (Jordan Baker) és Ertl Zsombor (Nick Carraway) lesz látható.

Kiemelt kép: Fischl Mónika és Vadász Zsolt a Csárdáskirálynőben (Fotó: Éder Vera)