Összművészet

Present / Andaxínház / Fém Arts @ Cafe, Budapest / április 3. 19:00

A pillanatmozaikokból építkező színházi akció az érzékien láttató képek atmoszférájában az ember helyzetére irányul: a világban való otthontalanság, a menekültlét és idegenségérzet. Az előadó a gondolatvariációkkal belehelyezi magát a képbe, beleköltözik, kioltja magát benne, majd átváltozik – áll a színlapon, és aki ismeri Zsalakovics Anikó korábbi munkáit, biztos lehet benne, hogy nem a levegőbe beszél.

Ami pedig a játszókat illeti, Hajduk Károly már önmagában megér egy estét, de vele lesznek még: Kalocsay Mercedes, Lajkó Bence, Harsay Gábor és Zsalakovics Anikó, akik nem csak a játékban, de az alkotásban is társak voltak.

Dráma

Szétbombázva / Vörösmarty Színház, Székesfehérvár / rendező: Derzsi János / április 4. 20:30

Derzsi János csoda egy figura, Cserhalmival együtt néhány kocsmasöprést véghezvittek életükben Székesfehérváron vagy bárhol kishazánkban. Emellett kiváló színész, igazi karakter. Most rendezőként mutatkozik be egy romlástörténettel.

A Szétbombázva olvasópróbája (Fotó: Vörösmarty Színház)

Tánc

Lüktetésed / Batarita Társulat / koreográfus: Bata Rita / április 6. 19:30, Nemzeti Táncszínház, Budapest

Bata Rita érzéki és kvalitásos táncalkotó. Pályája elején hazai és nemzetközi koreográfus versenyek nyerteseként, sorra kapta meg Párizsba, Bécsbe, Tokióba és Szöulba a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek alkotói ösztöndíjait. Mostani munkája a magyarországi premierre váró, abszurditással és erotikával átszőtt új szólója Tokióban került bemutatásra, majd Shanghaiban turnézott, jelenleg pedig egy nagyobb koreai vendégszereplés előtt áll.

Misztériumjáték

Tótferi / Soltis Lajos Színház, Celldömölk / rendező: Szokol Judit / április 6. 20:00, MU Színház, Budapest

Kárpáti Péter mesedarabja, amelyet cigány mesemondók történeteiből írt, egy igazi beavatási szertartás, amely kínálja magát a celldömölki társulat számára, akik amatőr létükre a profikat túllövő produkciókkal jelentkeznek évről évre. Aki teheti, nézze meg őket a MU Színházban: frissek és szellemesek.

Jelenet a Tótferi című előadásból (Fotó: Soltis Lajos Színház)

Kiemelt kép: Jelenet a Lüktetésed című előadásból (Fotó: nemzetitancszinhaz.hu)