November 10-én jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában Csáki Judit Imi, ne csináld! – Egy nyár Csuja Imrével című kötete. 

Csáki Judit színikritikus, műfordító, a Revizor kritikai portál szerkesztője új kötete portrékönyv, több is annál: kirajzolódik az országosan ismert, kiváló színész, Csuja Imre arca, de körülötte, mellette, mögötte ott a szakma, ez a vonzó és rejtélyes világ, a színház és a film világa. És ott az út, ez a meredek és rögös kaptató, ami a hírnévhez és a megbecsültséghez vezet. Nem sétagalopp – ára van.

Csuja Imre a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Simon Zsuzsa osztályában 1984-ben szerzett diplomát, majd a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1987-1994 között a debreceni Csokonai Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, az Arany János Színház tagja volt, majd 10 év szabadúszást követően 2004-ben szerződött az Örkény István Színházhoz, amelynek a mai napig tagja. Csuja nemcsak a színházi világ, hanem a kortárs magyar film egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, a mai magyar valóságra jellemző ismerős, kicsit a periférián mozgó embertípusok egyik első számú megformálója. Nélküle nem lenne az igazi sem az Üvegtigris, sem a Valami Amerika 2-3., de bizonyára az utóbbi évek legnézettebb heti sorozata, A mi kis falunk Füleki Károlyaként is sokak szívébe lopta be magát. A színházi és a filmes munkák mellett népszerű szinkronszínész is, több mint 800 filmben hallhattuk már, és talán nem állítunk valótlant azzal, ha azt mondjuk, hogy Torrentéről vagy éppen az Egy rém rendes családról (Al Bundy) mindenkinek az ő hangja ugrik be elsőre.

Kiemelt kép: Csuja Imre (Fotó: Péter László)