Október 18-án mutatták be az EXIT Generáció legújabb előadását, a Homburg herceget. Heinrich von Kleist darabját Farkas Ádám rendezésének a 6SZÍN ad otthont, a produkció októberben és novemberben további egy-egy alkalommal lesz látható. 

Az ifjú Homburg herceg szenvedélyesen éli életét, impulzív, türelmetlen becsvágyó és érzelmes. Elvekből és pátoszból szőtt világképe maga köré hajlítja a valóságot. Megszegi a parancsot és sikerre viszi a csatát, de ezért olyan árat kell fizetnie, amit ép ésszel nem képes felfogni. Az egész általa kialakított világ összeomlik. Semmi sem az, aminek hitte. Senki sem olyan amilyennek gondolta. Mi van az illúziókon túl? Ha elveszíti minden érték a tartalmát, hogyan lehet tovább élni? Homburg nem ismeri ki magát az emberi és hatalmi viszonyok útvesztőjében. Számára láthatatlan az erő, mely lassan felőrli.

A címszereplőt Porogi Ádám kelti életre, akit az EXIT Generáció Feljegyzések az egérlyukból című előadásában is láthatott már a közönség. Mellette Terhes Sándor, Bíró Panna Dominika, Kertész Péter, Sipos György és Jerger Balázs lép színpadra. Kleist művét Tandori Dezső ültette át magyarra, a dramaturg Hárs Anna. A díszletet és a jelmezt Miareczky Edit tervezte, a zenét Horányi Juli és a Junior Prima Díjas Oláh Dezső szerezte. 

Kiemelt kép: Porogi Ádám és Hárs Anna a Homburg hercege olvasópróbáján (Fotó: EXIT Generáció)