Az 1950-es évek zenés mulatóinak, a párizsi orfeumok világát varázsolják ősszel a Pinceszínház színpadára. Október 4-én mutatja be a ferencvárosi teátrum Gregg Opelka idehaza ritkán játszott darabját, a C’ est la vie-t, Polyák Lilla és Juhász Réka szereplésével.

A történet helyszíne a Montmartre szélén található lerobbant orfeum, a Chez Leplée, aminek színpadán Fatiguée, egy hajdani színésznő (Polyák Lilla) és Dominique, egy volt balett-táncosnő (Juhász Réka) estéről estére Edith Piad sanzonokat énekelnek – nem túl nagy lelkesedéssel. Minden vágyuk, hogy egyszer majd saját műsorukat adhassák elő. Hűséges, ám ritkán józan zongorakísérőjük, Jean-Paul-Pierre (Gebora György) már meg is komponálta számukra az igen csak testhez álló, pikáns dalokat. Egy este a tulajdonost egy jól megszervezett akcióval eltávolítják a mulatóból, és kezdetét veszi az örömzenélés. A hangulat egyre forróbb lesz, ám a finálé előtt váratlanul kiderül, hogy valaki végig megfigyelte őket…

Opelka darabját Galambos Attila fordította, és most Méhes László rendezésében láthatja a belőle készült előadást a közönség a Pinceszínházban.

Kiemelt kép: Juhász Réka és Polyák Lilla (fotó: Gergely Bea)