Mint ahogyan korábban arról már hírt adtunk, február 19-én debütál – magyarországi ősbemutatóként – a Thália Télikertben Martin McDonagh Leenane-trilógiájának középső darabja, A koponya, amelyet Zayzon Zsolt állít színpadra.

A ’90-es évek második felében született Leeanane-trilógia első (Leenane szépe) és harmadik részét (Vaknyugat) a hazai színházak is gyakran műsorra tűzik, a középső darab, A koponya viszont most először lesz látható Magyarországon. A fekete humorral átitatott történet helyszíne egy ír kisváros, amelynek temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze, és mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen is érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében. A cselekmény szereplői a jókedélyű, leleményes Mary (Molnár Piroska), aki becsület tekintetében részrehajló, de bűneit minden héten meggyónja; Mick (Vida Péter), az özvegy sírásó, aki feleségét hét és fél éve veszítette el egy szerencsétlen balesetben; a fiatal Mairtin (Balaskó Bence), aki kedveli a karácsonyi dalokat, diszkóba jár és szereti a focit és Thomas (Csőre Gábor), a rend őreaki sosem hagyja figyelmen kívül az apró részleteket.

Az előadáshoz kapcsolódóan a Thália Színház ajándékkal kedveskedik a nézőknek: azokat, akik két jegyet váltanak a produkcióra, a színház egy A koponya pólóval jutalmazza meg. Az ajándék személyes vásárláskor azonnal átvehető, online vásárlás esetén pedig a jegy bemutatásával, a Thália Színház jegypénztárában, nyitvatartási idő alatt juthatnak hozzá a nézők. 

Kiemelt kép: Vida Péter és Balaskó Bence A koponya című előadáshoz kapcsolódó pólóban (Fotó: Thália Színház)