Június 25-én különleges programmal várja az érdeklődőket Martonvásáron a Múzeumok Éjszakája. Fényfestés és egy pokróckoncert keretein belül a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és Pálházi Bence Bandájának népzenei és szimfonikus koncertjére számíthat a közönség.

Az eseménynek a nagyközönség számára más időpontban nem látogatható Bruszvik-kastély ad majd otthont, valamint az épület bejárható tereibe is bepillantást nyerhet a nagyérdemű. Megismerhetik a Brunszvik-család és Beethoven barátságát és a kastély későbbi lakóinak titkait is. Délután vezetett parkséták közben, az árnyas fák alatt pihenve rövid kamarakoncertek várják a közönséget. Kodály, Bartók, Weiner műveit hallgatva, 21 óra 30 perctől pokrócokon heverve gyönyörködhetnek a látványban.

Az első ilyen jellegű koncert tavaly került megrendezésre, melynek sikere után idén újabb élménnyel várják az érdeklődőket Martonvásáron. 2022-ben olyan művek csendülnek majd fel, mint Weiner Leó: Divertimento, Bartók Béla: Román népi táncok és Kodály Zoltántól a Galántai táncok.

Kiemelt kép: Pillanatkép a tavalyi pokróckoncertről (Fotó: Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara )