Idén március 8. és  31. között rendezik meg a Szentendrei Tavaszi Fesztivált, melyen egy hónapon keresztül számtalan irodalmi, színházi és táncművészeti program, valamint könnyű- és komolyzenei koncert közül válogathatnak az érdeklődők. A 2019-es kulturális rendezvény különlegessége, hogy ezúttal csatlakozik hozzá az immáron ötödik éve megrendezésre kerülő Bach Mindenkinek Fesztivál, melynek minden koncertje ingyenesen látogatható.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál főként zenei- és táncestekkel várja a városba látogatókat, de jó pár színházi, vagy színházi kötődésű programot is választhatunk. A fesztivál első napján, március 8-án a Rózsavölgyi Szalon produkcióját láthatja a közönség a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében. A Valami csaj(ok) egy vérbő komédia, melynek két főszerepét Pokorny Lia és Őze Áron játsszák. A történet szerint egy középkorú férfi nősülni szeretne, ezért elhatározza, hogy végiglátogatja élete nagy szerelmeit. Az előadásban mind a négy női karaktert Pokorny Lia alakítja.

A 2019-es Szentendrei Tavaszi Fesztivál sajtóeseménye (fotó: Szentendrei Teátrum)

A L’art pour l’art Társulat a Budapest Bábszínház után Szentendrén is bemutatja Mintha elvágták vol című színházi előadását. A radikális kikapcsolódást ígérő produkció a múlt, jelen és a jövő kapcsolatát járja körül a társulattól jól megszokott humorban. Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt lép a közönség elé március 14-én a Hamvas Béla Könyvtár Színháztermében. Ugyanezen a helyszínen, a fesztivál zárónapján, március 31-én késő délután láthatja a közönség A padlás című zenés játékot a Parlando Színház Kulturális Egyesület előadásában.

A Bach Mindenkinek Fesztivál zárónapján, március 24-én a Vígszínház színművésze, Hegedűs D. Géza irodalmi esttel készül, Pilinszky János Bach-hal kapcsolatos verseit hallgathatja meg a közönség a tolmácsolásában. A Szentendrei Tavaszi Fesztivál és a Bach-rendezvény további könnyű- és komolyzenei, valamint irodalmi és művészeti programjairól részleteket a hivatalos honlapon, a www.szentendreitavaszifesztival.hu-n találhattok.

Kiemelt kép: A prospektus (fotó: Szentendrei Teátrum)