„Légy vidám, vagány akár egy srác
Fújd meg a tülköt, trombitálj valamit játssz!”
 

Bizonyára mindannyian azonnal tudnánk folytatni a dalt, sőt, abban is biztosak vagyunk, hogy a cikk olvasója azonnal dúdolni kezdte magában a fenti sorokat. A Mézga család generációk óta a kicsik és nagyok kedvencévé vált, most pedig elérkezett az idő, hogy POKET Zsebkönyvként is hazavihessük kedvenc famíliánkat.

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, ’70-es és ’80-as években, sőt még a 2004-es ismétlés alkalmával is mintegy félmillióan nézték. A sorozatot Németországban, Kubában, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták. Romhányi József és Nepp József rajzfilmsorozatát Rigó Béla dolgozta át gyermekregénnyé, amely korábban a Móra Kiadó gondozásában jelent meg. Most azonban a Mézga család a Kökörcsin utcából a POKET automatákba költözik.

A kötet hivatalos megjelenése október 13., ám a POKET csapata premier előtt mintegy 120 példányt már korábban elrejtett a Móricz Zsigmond téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti pályaudvarnál, valamint a Batthyány téren található automatában. Érdemes tehát sietni, hogy minél hamarabb zsebkönyv formájában is magunkénak tudhassuk ezt a sziporkázó történetet, valamint, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk Mézga Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki, MZ/X, valamint Máris szomszéd társaságában.

Kiemelt kép: Mézga család POKET zsebkönyvként (Fotó: POKET)