Az évek óta nagy sikernek örvendő vacsoraszínházi előadások látogatóinak idén egy igazi különlegességgel kedveskedik az ország egyetlen orfeuma. Május 28-án időutazásra invitálják vendégeiket a krimi világába, nagyszerű színészekkel, fantasztikus korabeli jelmezekkel és egy belga ihletésű vacsorával.

Ezen a hátborzongató és talányos estén a nagy belga detektív, Hercule Poirot egy különleges helyszínen, az Orfeumban keres kikapcsolódást. Természetesen itt sem kerüli el a megoldásra váró bűntény. Agatha Christie, a zseniális angol krimi-királynő két egyfelvonásosában egyszer a vendégekkel teli, egyszer pedig az üres mulatóban kell az agyafúrt nyomozónak csatasorba állítania kis szürke agysejtjeit: a gyilkos ugyanis az Orfeumban van.

A Poirot az Orfeumban című két részes színházi előadás Agatha Christie Darázsfészek és Sárga írisz művei alapján készült. A különleges vacsoraszínházi programhoz egy kellemes háromfogásos menü is tartozik, hiszen az Orfeum a vacsoraszínházi produkciók otthona. Ráadásul a séf stílusosan egy belga ételek ihlette menüsort állított össze, amit a vendégeknek az előadás első fele előtt, a két rész szünetében és a program végén szolgálnak fel a rendelt kellemesen hűsítő italok kíséretében, mivel az előadás részek alatt a kiszolgálás szünetel.

Poirot-t mindkét előadásban Elek Ferenc alakítja, mellette a Darázsfészekben Száraz Dénes, Ódor Kristóf és Tenki Dalma lesz látható, a Sárga íriszben pedig csatlakozik hozzájuk Erdős Borcsa, Vincze Márton, Sütő András és Horváth Mónika. Az előadások rendezője Böhm György, zenei vezetője Nyitrai László, a jelmezeket Kemenesi Tünde, a díszletet Michac Gábor tervezte. 

Kiemelt kép: Elek Ferenc (Fotó: Csorba Márta)