Az Örkény István Színház vezetősége úgy határozott, hogy Pogány Judit, a társulat színművésznője egészen addig nem léphet színpadra, még az online előadások alkalmával sem, amíg a koronavírus-járvány ilyen mértékben veszélyeztetheti a színésznő egészségét.

A teátrum egy Facebook bejegyzésben értesítette a közönséget a hírről, amiben kihangsúlyozták, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő kiváló egészségnek örvend, döntésükkel pedig ezt kívánják fenntartani. Pogány Judit 2004 óta tagja az Örkény Színház társulatának, pályája során pedig számtalan kiváló előadásban lépett már színpadra és nyűgözte le a közönséget. Jelenleg 12 darabban látható a teátrumban: Macbeth, Secondhand, Anyám tyúkja 1 és 2, Pedig én jó anya voltam, Csoda és kósza, Tóték, A sötétben látó tündér, Macskajáték, Hamlet, Zűrzavar 2045 és Az ajtó.

Bár a színház jelenleg nem fogadhat nézőket, a társulat zárt kapuk mögött, előadásaikat az online térbe áthelyezve igyekszik örömöt vinni közönségük otthon töltött estéibe, a színésznő azonban a streamingek keretein belül sem tudja a továbbiakban szórakoztatni a nézőket. Ez alól bizonyos formában egyedül az Anyám tyúkja 1. és 2. kivételek, ugyanis ezekben az előadásokban a művésznő verseit majd felvételről mondja el.

Kiemelt kép: Pogány Judit (Fotó: Örkény István Színház)