Irodalmi podcastot indított a Radnóti Miklós Színház a Volvo Autó Hungária és a Magvető Kiadó közreműködésével, amelyben kortárs magyar novellákat olvasnak fel a teátrum színészei.

A hangoskönyvek mintájára készült podcast a Kortárs Felbeszélések címet kapta, ami tökéletesen jellemezi a sorozat lényegét: 18 kortárs magyar író válogatott, sokszínű és izgalmas novellái kerülnek terítékre, melyeket a Radnóti Színház színművészei keltenek életre. Többek között olyan zseniális magyar írók művei hallhatók a sorozatban, mint Darvasi László, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Háy János, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina. „Jó érzéssel tölt el, hogy mindenki szívét-lelkét beleadta, szinte süt minden hangból a lelkesedés a produkcióért, ez rögtön kiderül, ha csak egyetlen novellába is belehallgatnak.” – mondta el a projektről Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária marketingigazgatója, aki azt is kifejtette, hogy mennyire büszkék arra, hogy a Radnóti csapatával dolgozhatnak együtt egy ilyen nagyszerű és kreatív munkában.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár megbízásából pedig még egy kisfilm is készült a Volvo YouTube csatornájára, Grosan Cristina rendezésében, amivel a podcastot igyekeznek promótálni, minél több emberhez eljuttatni. A videóban Háy János Egy férfi című novellája elevenedik meg a szemünk előtt László Zsolt előadásában és Kovács Adél főszereplésével. „Kirándulás, kitekintés, ami egészen más energiákat hoz be a megszokottak mellé, mindezt fokozza a jó érzés, hogy egy ilyen míves dologban vehetünk részt.” – nyilatkozta a podcasttal kapcsolatban a Radnóti Színház igazgatónője és a projekt vezetője.

A sorozatban 18 kortárs magyar író 27 művét hallgathatjuk meg többek között Kovács Adél, László Zsolt, Lovas Rozi, Pál András, Porogi Ádám, Schneider Zoltán és Sodró Eliza előadásában, melyeket Nyári Krisztián rövid ismertetői előznek meg Nagy Márk, Mészáros Blanka és Baki Dániel tolmácsolásában. A Kortárs Felbeszélések, Till Attila műsorvezetésével, már elérhető Spotifyon, valamint Apple és a Google Podcaston.

Kiemelt kép: Nagy Márk, Mészáros Blanka és Baki Dániel (Fotó: Bácsi Róbert László)