PodCasting címmel indította útjára új sorozatát a Játékszín, melynek célja, hogy online hallgatható tartalommal hozzák közelebb a színészeket a közönséghez. Keddenként interjúk, csütörtökönként pedig felolvasások várják a hallgatókat.

A műsorban szereplő művészekkel Várnai Péter beszélget, aki három éve tagja a Játékszín csapatának, azt megelőzően huszonnyolc évet töltött a Vígszínházban, másfelet a József Attila Színházban, de zenei intézményekben és a Filmgyárban is dolgozott. Munkája révén a színházművészet nagyjaival, legendás alakjaival – többek között Tábori Nórával, Barta Máriával, Benkő Gyulával és Farkas Antallal – ápolt személyes kapcsolatot. „Nem kellett sokat győzködni, hogy vállaljam el a feladatot, együtt lélegzem a színházzal. Ismerem a művészeket, pont annyira, hogy eleget tudjak róluk, de mégsem mindent. Így aztán van kiindulópont, de mindig van hova eljutni egy-egy találkozás során.” – árulta el Várnai Péter a felkérés kapcsán.

A PodCasting a Játékszín Spotify-csatornáján hallgatható február 23-tól. Az első vendég Kolovratnik Krisztián volt, aki kifejezetten élvezetesnek tartotta az interjút. „A titkárság folyamatosan jelen van az életünkben, hasonló, ráérős beszélgetésekre azonban soha nincs időnk. Jólesett, nem mellesleg, ha jól tudom, a végleges anyag maga a vágatlan felvétel, így aztán az adásoknak igazán emberi tud lenni minden pillanata, szeretni fogja a közönség.” – mondta el a színész.

Kiemelt kép: Várnai Péter és Kolovratnik Krisztián (fotó: Szepesi Julianna)