Február 17-én a Katona József Színház újabb kultikus darabja kerül fel a SzínházTV kínálatába: a Székely Kriszta rendezte A Platonov két napon keresztül lesz elérhető, felvételről.

Csehov első műve az orosz kispolgári idillbe kalauzolja a nézőket: Anna Petrovna, a szép özvegy tábornokné a nyarakat vidéki birtokán tölti, ahol földbirtokosokat, orvosokat és magas rangú tiszteket lát vendégül, ám a válogatott társaság tagjai közül egy egyszerűnek tűnő, ám mégis mindenki által csodált tanár kitűnik, ő Platonov, a falusi tanító. A körülrajongott férfi intellektusának és karizmatikus személyiségének sem a nők, sem pedig a férfiak nem képesek ellenállni, még maga a tábornokné sem. A jól elkülönülő, önálló jelenetekből felépített előadás dialógusai elképesztően erősek, olyan mondatok hangzanak el minden percben, amelyek a férfi-nő kapcsolatokra reflektálnak, így könnyen magunkra ismerhetünk egy-egy szituációban. 

A 2019 márciusában debütált előadás címszerepét Kocsis Gergely játssza, partnere Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Jordán Adél, Fekete Ernő, Nagy Ervin, Bán János, Bányai Kelemen Barna, Gloviczki Bernát és Tóth Zsófia. A dramaturg ezúttal is Székely Kriszta állandó alkotótársa, Szabó-Székely Ármin volt, a díszletet Tihanyi Ildi, a jelmezeket pedig Pattantyús Dóra tervezte.

Kiemelt kép: Jordán Adél A Platonovban (Fotó: Várady Nikolett)