A Nemzeti Színház 2020/21-es évadának első nagyszínpadi bemutatója Shakespeare Rómeó és Júliája lesz, a drámai szerelmi történet Vidnyánszky Attila rendezésében elevenedik meg majd a színpadon december 4-től. A teátrum izgalmas plakátkampánnyal vezeti fel a premiert, amelynek keretében idén is plakátvadász versenyt indítanak a szervezők.

„Színes, nagy, pazar előadást képzelek el, amely vizuális élményként is szép. Azt hiszem, ebben a szorongásos járványidőszakban a lelkünket széppel kell elárasztanunk, meg kell melengetnünk. Hétköznapi valóságunk fölé emelkedő, és mégis az emberi lét leglényegét érintő előadás lesz, tele szenvedéllyel, nagyon jó zenékkel, fiatalokkal.” – nyilatkozta a rendező az előadással kapcsolatban.

Ehhez a koncepcióhoz illeszkednek a júniusban fotózott plakátok is, amelyeket Perger Viktória fotóművész készített el a Nemzeti Színház számára. Rómeó és Júlia páros portréja mellett minden szereplő egyéni portrékon jelenik meg a Budapest legfrekventáltabb közterein mától látható posztereken, így a „vadászok” Szász Júlia és Herczegh Péter mellett Berettyán Nándorral, Bordás Rolanddal, Tóth Augusztával, Horváth Lajos Ottóval, Rubold Ödönnel, Blaskó Péterrel, Nagy Marival, Schnell Ádámmal, Berettyán Sándorral, Szabó Sebestyén Lászlóval és Rácz Józseffel fotózkodhatnak.

A résztvevők a pr@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre küldhetik a selfieket november 1-ig, közülük a tíz legszerencsésebb páros belépőt nyer majd az előadásra. A sorsolásra a december 4-i premier előtt kerül sor.