Plácido Domingo az MVM Dome-ban koncertezik 2023. március 4-én, ahol vendégként fellépnek a 2022-es Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor győztesei és különdíjasai is.

Domingo több, mint hatvan éve kápráztatja el különleges és érzelemdús hangjával a hallgatóságot. A három sztár tenor egyike volt José Carreras és a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarotti mellett, akik az egész világot meghódították zenéjükkel, és megnyerték az opera műfajának a közönséget. Több, mint 4000 előadáson lépett fel, hozzávetőleg 150 szerepet megformálva. Három híres operafilm fűződik a nevéhez (Rosi: Carmen, Zeffirelli: La Traviata és Othello). A világhírnevet szerzett operaénekes karmesterként több, mint 600 operaelőadást és szimfonikus koncertet dirigált az évek során, és emellett a saját fia szerzeményét is vezényelte Magyarországon. A Maestro a feltörekvő, fiatal generáció támogatását is hivatásának tekinti, ezért 1993-ban kezdeményezte az Operalia nevű énekverseny megalapítását.

Plácido Domingo még most, 81 évesen is rendkívül aktív, és magyarországi jelenléte is egyre intenzívebbé vált az évek alatt: a koncertektől a Virtuózok zsűritagságáig. Gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, támogatja őket pályájuk elindításában, melynek velejárójaként a fiatal zenészek már több nemzetközi hangversenyen is felléphettek vezényletével. Az öt országban levetített tehetségkutató műsor zsűrijében már 2021-ben is helyet foglalt a művész.

A 2023-as márciusi koncerten a Maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri, ahol klasszikus és népszerű operarészletek hangzanak el. Az est vendégeként fellép a művész fia is, Plácido Domingo Jr., (énekes, zeneszerző, producer), valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató műsor győztesei és különdíjasai.

Kiemelt kép: Plácido Domingo (Fotó: Nagy Attila)